ΙΚΕ, ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΙΚΕ σύσταση στοιχεία

ΙΚΕ σύσταση αλλά γιατί;  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιυετεί  στο ΓΕΜΗ για το έτος 2018, είναι η δημοφιλέστερη μορφή εταιρείας που αποφασίζουν να ιδρύσουν στην Ελλάδα. 

 Θα εξετάσουμε τον λόγο για τον οποίο ιδρύουν, κάνοντας μια μικρή επισκόπηση στις διάφορες μορφές εταιρειών σαν εναλλακτικές.

ΙΚΕ, Πως έχουν οι ενάρξεις μέσα στο χρόνο 2012- 2018

Ραγδαία η άνοδος των ενάρξεων ΙΚΕ τα τελευταία χρόνια. Το 2012, που ήταν και η χρονιά εισαγωγής ήταν το 5% των ενάρξεων. 

Το επόμενο έτος 2013, ανέβηκε στο 29%. Τότε ήταν που ο επιχειρηματικός κόσμος κατάλαβε πως αυτή η μορφή εταιρείας ειναι το όχημα που εξυπηρετεί καλύτερα τους επιχειρηματικούς σκοπούς τους.

Τα επόμενα χρόνια επιβεβαίωσαν την άνοδο των ενάρξεων και την καθιέρωση σαν την κύρια μορφή εταιρείας.

Φτάνοντας στο 2018, όπου το 53% των συστάσεων νέων εταιρειών ήταν ΙΚΕ. Πάνω από τις μισές εταιρείες επιλέγονται με αυτή την μορφή.

Θέλετε μια  ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική ενημέρωση 30′ ;

ΙΚΕ, Πότε ξεκίνησε αυτή η μορφή 

Αυτή η εταιρική μορφή ξεκίνησε το με σκοπό την διευκόλυνση των επιχειρηματιών

Ο εταιρικός τύπος της ΙΚΕ εισήχθη με το Νόμο 4072/2012 και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής. Απευθύνεται περισσότερο στην μικρομεσαία επιχείρηση και είναι η εξέλιξη της μέχρι σήμερα υφιστάμενης εταιρικής μορφής της ΕΠΕ.

ΙΚΕ σύσταση έναντι ΕΠΕ

Μεγάλη διαφορά ενάρξεις ΕΠΕ στις ενάρξεις νέων εταιρειών μετά την είσοδο της ΙΚΕ. Χαρακτηριστικά,  το 2012 οι ΕΠΕ ήταν το 22% των ενάρξεων και το 2018 ήταν μόνο το 2%.

ΟΕ- ΕΕ

Κυρίαρχη μορφή για πολλά χρόνια ήταν  η Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.) και η παρόμοια εταιρική μορφή Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.). Καθώς αυτές  οι επιχειρήσεις συνήθως έχουν λίγους εταίρους 2-3 και χρησιμοποιούνταν κατα κόρον για να ασφαλίζονται οι εταίροι σαν κύρια επαγγελματική τους δραστηριότητα. Το 2012 ήταν συνολικά το 65% των ενάρξεων επιχειρήσεων και το 2012 έπεσε στο 40%.

Α.Ε.

Η Ανώνυμη Εταιρεία είναι η εταιρεία με τις λιγότερες ενάρξεις το 2012 με το 8% των ενάρξεων και το 2018 εχεί πέσει στο 4%.

Ακόμα και σε αυτή την μορφή εταιρείας βλέπουμε την πίεση που άσκησε η ΙΚΕ.

ΙΚΕ ΣΥΣΤΑΣΗ

 ΙΚΕ σύσταση – Ποιοί διαλέγουν τις

Πώς έφτασε να είναι η πρώτη επιλογή όσον θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά;

Τα κύρια πλεονεκτήματα ήταν η μείωση των ασφαλιστικών  εισφορών των εταίρων, καθώς υποχρέωση ασφάλισης έχει μόνο το διαχειριστής της.  Ειδικά μετά την δημιουργία του ΕΦΚΑ,  οι ασφαλιστικές  εισφορές είναι συνδενδεμένες  με τα καθαρα κέρδη. Η  σταθερή φορολογία με συγκεκτριμένο φορολογικό συντελεστη.

Η εύκολη έναρξη με χαμηλό κεφάλαιο εισφοράς για την έναρξη από 1 ευρώ, ακόμα και εξωχρηματικες εισφορές μετόχου, όπως η εργασία του.

ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωση 30′ 

Μερικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε.

Η σύσταση ΙΚΕ, εκτός από την ευκολία έχει και μερικά στοιχεία δυσκολίας που χρειάζονται προσοχή.

Η διαχείριση της πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα με μεγάλη συνεργασία με τον λογιστή καθώς έχει αναλυτική λογιστική για κάθε οικονομική κίνηση της εταιρείας, και πρέπει να αποτυπωθεί λογιστικά. το οποίο είναι ένα παραπάνω έξοδο για την εταιρεία

Δημοσιότητα ΓΕΜΗ

Ισολογισμοί

Είναι απαραίτητη η κατασκευή website

ΙΚΕ σύσταση – Τελική απόφαση 

Η τελική απόφαση έχει να κάνει με την επιχειρηματική ανάγκη του κάθε επιχειρηματία και των σκοπών της εταιρείας που πρόκειται να ιδρυθεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΙΚΕ εξυπηρετεί τους σκοπούς των επιχειρηματιών και επιλέγεται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Crisis Plan Team

210 33 92 920

Μικρός Οδηγός ΙΚΕ  – 12 Πλεονεκτήματα και μυστικά

https://eyms.businessportal.gr/auth

[/fusion_text]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]