Τι επιχείρηση να ανοίξω; 2

Τι επιχείρηση να ανοίξω;  Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς.  Οι περισσότεροι έχουμε σκεφτεί στην ζωή μας ότι πόσο ωραία θα ήταν να ήμασταν αφεντικό του εαυτού μας και να είχαμε την δική μας επιχείρηση.

ΙΚΕ ή ατομική επιχείρηση θα ταίριαζε στην περίπτωσή μου;

Κάποιοι όντως έχουν την δική τους επιχείρηση και ξέρουν από πρώτο χέρι ποιά είναι τα δύσκολα σημεία αλλά και ποια τα θετικά. Αυτοί είναι και οι άνθρωποι οι οποίοι δίνουν τις καλύτερες συμβουλές.

Όμως τι γίνεται με αυτούς που σκέφτονται σήμερα να ανοίξουν είτε  ατομική επιχείρηση είτε μια εταιρεία για να παράγουν το δικό τους προϊόν ή υπηρεσία; Εύλογο είναι να υπάρχουν πολλές απορίες. 

Πόση είναι η φορολογία  και οι ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ για κάθε μορφή επιχείρησης ξεχωριστά. Πόσα θα είναι τα κόστη μου,πόσα τα πάγια έξοδα μου, πόσο είναι το περιθώριο κέρδους μου για να δω τι θα μένει στην τσέπη μου.

 

Δείτε τις εκπτώσεις & τρέχουσες προσφορές μας λόγω Cov-19

 

Τι επιχείρηση να ανοίξω το 2020;

Αυτές οι πληροφορίες είναι κρίσιμες για την βιωσιμότητα της επιχείρησης σας από τα πρώτα στάδια και καλό θα είναι να έχουν ερευνηθεί προσεκτικά και κάποιον ειδικό πριν από την έναρξη της επιχείρησης.

Καθώς οι αλλαγές στον φορολογικό και ασφαλιστικό τομέα είναι συνεχείς και χρειάζεται παρακολούθηση από κάποιον ειδικό που θα σας απαλλάξει από αυτή την ευθύνη και εσείς να ασχοληθείτε αποκλειστικά με την επιχείρησή σας.

Επίσης η  προώθηση μέσω διαδικτύου φέρνει μεγάλα κέρδη στις επιχειρήσεις που ανοίγουν μέσα στην κρίση.

Τι επιχείρηση να ανοίξω; 1

 Τι επιχείρηση να ανοίξω; Γιατί μερικές μικρές επιχειρήσεις είναι αρκετά κερδοφόρες;

Εδώ θα κάνουμε μια επισκόπηση από  μικρές επιχειρήσεις που αποδίδουν τα μεγαλύτερα καθαρά κέρδη σήμερα και μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες.

Τα στοιχεία είναι από χώρες του  εξωτερικό σύμφωνα με μελέτη της Sageworks και έτσι δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής συσχέτιση ποσοστών κέρδους, παρόλα αυτά να υπάρχει μια γενική εικόνα και μια απάντηση στο ερώτημα: τι επιχείρηση να ανοίξω;

Οι επιχειρήσεις που παρέχουν οικονομικολογιστικές υπηρεσίες βρίσκονται στην πρώτη θέση στον κατάλογο των πιο κερδοφόρων μικρών επιχειρήσεων με 18,4% σε περιθώριο καθαρού κέρδους.Ακολουθούν οι υπηρεσίες ακινήτων (15,2%), τα δικηγορικά γραφεία (14,5%) και τα ιατρεία (13%).

«Οι κλάδοι των υπηρεσιών», αναφέρει αναλυτής της Sageworks, «είναι πολύ συνηθισμένο να βρίσκονται στον κατάλογο των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων γιατί έχουν χαμηλό κόστος εκκίνησης και χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα επίσης πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις μπορεί κάποιος να τις ξεκινήσει από το σπίτι του!».

Θέλετε δωρεάν ενημέρωση για την δική σας επιχείρηση; 210 33 92 920

Δείτε τις εκπτώσεις & τρέχουσες προσφορές μας λόγω Cov-19

Τι επιχείρηση να ανοίξω; –  με μεγάλο περιθώριο κέρδους; Top 5

Δείτε τις 15 επιχειρήσεις που αναδεικνύονται ως πιο επικερδείς κατά τα περιθώρια καθαρού κέρδους που αποδίδουν στους επιχειρηματίες.

1. Οικονομικές υπηρεσίες: 18,4%

Κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση χρειάζονται λογιστές για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθώς οι συνεχείς αλλαγές θέλει και σωστή παρακολούθηση

2. Υπηρεσίες διαχείρισης εταιρειών: 15,5%

Οι επιχειρήσεις αυτού του τομέα προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες και επιχειρήσεις καθώς και συνδρομή στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου, την επιχειρησιακή αναδιοργάνωση και τον συντονισμό των υπηρεσιών.

3. Μεσιτικά γραφεία και μεσίτες: 15.19%

Οι μεσιτικές επιχειρήσεις έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος και το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη δική σας είναι μια άδεια πράκτορα ή μεσίτη και να μπορείτε να κλείνετε συναντήσεις με τους υποψήφιους πελάτες σας.

4. Ενοικίαση Αυτοκινήτων και Leasing: 14.55%

Με τον κλάδο των On-demand υπηρεσιών να βρίσκεται σε άνοδο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πιο εύκολα να ενοικιάζουν αυτοκίνητα ή να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες μακροχρόνιας μίσθωσης.

5. Νομικές Υπηρεσίες: 14.48%

Τα γραφεία παροχής νομικών υπηρεσιών έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος και σταθερούς πελάτες.

Ο κλάδος περιλαμβάνει όχι μόνο τους δικηγόρους, αλλά και τους συμβολαιογράφους.

Τι επιχείρηση να ανοίξω; 2020

Τι επιχείρηση να ανοίξω, με περιθώριο κέρδους. Θέσεις 6-10

6. Υπηρεσίες υγείας – Οδοντιατρική: 14,41%

Οι οδοντίατροι, όπως και οι γιατροί, ωφελούνται από την πελατεία που επαναλαμβάνεται αν και το κόστος εκκίνησης ενός γραφείου είναι απαιτητικό.

Το οδοντιατρείο έχει το πλεονέκτημα της εξυπηρέτησης πολλών ασθενών και οι οδοντιατρικές εργασίες συνήθως εξοφλούνται άμεσα με μετρητά.

7. Υπηρεσίες παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ρεύματος: 14.02%

Η κατηγορία των μικρών ιδιωτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει όχι μόνο την «παραδοσιακή» ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα, αλλά και την υδροηλεκτρική, την πυρηνική, την ηλιακή, την αιολική, τη γεωθερμική ενέργεια και πολλές άλλες μορφές.

8. Εκμισθώσεις ακινήτων: 14.01%

Οι εκμισθωτές και ιδιοκτήτες ακινήτων ξεκινούν να αποταμιεύουν τα κέρδη των επιχειρήσεών τους από τη στιγμή που ανακτούν το αρχικό κόστος αγοράς της κατοικίας ή του επαγγελματικού χώρου που διαθέτουν.

9. Υπηρεσίες παραϊατρικών ειδικοτήτων: 13.30%

Μπορεί ως κατηγορία δραστηριοποίησης να διαφέρει από εκείνη των ιατρών, ωστόσο οι εν λόγω υπηρεσίες είναι εξίσου απαραίτητες στους πολίτες.

Στις παραϊατρικές ειδικότητες εντάσσονται επαγγέλματα όπως: διατροφολόγοι, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κλπ.

10. Υπηρεσίες υγείας – Ιατρική: 13.01%

Το να γίνει κάποιος γιατρός απαιτεί πολύχρονη εκπαίδευση και πιστοποίηση σε εξειδίκευση.

Τα ιατρεία εντάσσονται στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις καθώς διατηρούν χαμηλό λειτουργικό κόστος και διαθέτουν επαναλαμβανόμενη πελατεία.

Καλέστε για να μάθετε περισσότερα!!

Τι επιχείρηση να ανοίξω; περιθώριο κέρδους; Θέσεις 11-15

11. Ενοικίαση εμπορικών & βιομηχανικών μηχανημάτων: 12.58%

Μια επιχείρηση σε αυτόν τον κλάδο αναλαμβάνει την ενοικίαση ή χρηματοδοτική μίσθωση εμπορικών μηχανημάτων και εξοπλισμού μεταξύ των βιομηχανιών.

12. Θρησκευτικές Οργανώσεις: 12.41%

Οι θρησκευτικές οργανώσεις αποφέρουν κέρδη.

Το ότι ονομάζονται μη κερδοσκοπικές δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ο στόχος να είναι το κέρδος.

Τα κέρδη που προκύπτουν δεν αναδιανέμονται σε μετόχους, αλλά στην αποστολή της οργάνωσης, για την προώθηση των στόχων της.

13. Management & υπηρεσίες συμβουλευτικής: 12.05%

Οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης ή συμβουλευτικής για ανθρώπινους πόρους, περιβαλλοντικά ζητήματα και marketing μεταξύ άλλων.

14. Εξειδικευμένες υπηρεσίες σχεδιασμού: 11,4%

Οι μικρές επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε βιομηχανικό και γραφιστικό design γνωρίζουν άνθηση, καθώς η τιμή ενός προϊόντος ή μιας λειτουργίας των επιχειρήσεων συνδέεται άρρηκτα με την εμφάνιση και τον σχεδιασμό.

15. Υπηρεσίες διοίκησης: 11,3%

Οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες διοίκησης αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικής δραστηριότητες σε διάφορους κλάδους -από τις υπηρεσίες catering μέχρι γραφεία γιατρών.

Επικοινωνία CrisisPlan

Τι επιχείρηση να ανοίξω;- Η τελική απόφαση.

Τελικά, στο ερώτημα τι επιχείρηση να ανοίξω, οι μικρές επιχειρήσεις,ειδικά αυτά των ελευθέρων επαγγελματιών, έχουν μεγάλα ποσοστά καθαρού κέρδους καθώς έχουν χαμηλά κόστη. 

Οπότε ακόμα κι αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια μικρή επιχείρηση πιθανόν να έχετε αυξημένες πιθανότητες κερδοφορίας.

Βασικός παράγοντας κερδοφορίες, εκτός από το προϊόν σας, είναι ο σωστός σχεδιασμός της επιχείρησή σας από την αρχή για να αποφύγετε τις διαφορές φορολογικές και ασφαλιστικές δυσκολίες σε συνεργασία με τον λογιστή σας.

Δείτε τις εκπτώσεις & τρέχουσες προσφορές μας λόγω Cov-19

Ομάδα Crisis Plan

210 33 92 920

 

Διαβάστε επίσης:

Ατομική επιχείρηση ή ΙΚΕ, τι με συμφέρει το 2020;

Γιατί 1 στους 2 θέλει την δική του επιχείρηση;

Όλα τα σημαντικά άρθρα μας εδώ!!

Πηγή άρθρου